De leukste festivals van 2024: hier wil jij deze zomer feesten (2024)

Warme temperaturen, bloeiende natuur en de dagen die weer langer worden. Voor een groot aantal mensen is het de mooiste periode van het jaar: de festivalzomer die van start gaat. Nederland bruist deze zomer weer van de energie met een reeks evenementen. Of je nu houdt van dansen op elektronische beats, meezingt met de grootste pop hits van het moment of los gaat op rock & roll, er is voor iedereen wat leuks te beleven. Wil jij deze zomer dolgraag een festival bezoeken? Wij zetten in deze blog een aantal festivals op een rij die jij absoluut niet wilt missen.

1 - Lowlands

Van 16 t/m 18 augustus 2024 is het weer tijd voor een groot feest in Biddinghuizen: het jaarlijkse festijn met wereldberoemde artiesten vindt plaats. Lowlands is een gigantisch festival dat zowel nationale als internationale bezoekers trekt en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als één van de bekendste festivals in Europa. Rock, indie en pop zijn de meest voorkomende muziekgenres op dit festival, maar je zult ook zeker een vleugje EDM en hip-hop ervaren. Er zijn verschillende podia waar jij je favoriete artiesten kunt zien schitteren. Benieuwd naar de line-up? Dit jaar staan o.a. Goldband, Fred again.., Froukje, Jorja Smith, Inhaler en Sugababes op de planning om jou een onvergetelijk weekend te bezorgen. Op Lowlands valt echter meer te beleven dan alleen muziek. Je kunt er ook genieten van verschillende theateroptredens, films, comedy en interactieve installaties waar je u tegen zegt. Lowlands is hét muziek- en cultuurfestival dat je een keer meegemaakt moet hebben.

Overnachten nabij Lowlands

Ben je van plan om dit jaar een bezoekje te brengen aan Lowlands, en nog op zoek naar een accommodatie? Kies dan voor Fletcher Hotel-Restaurant Veldenbos, dat zo’n 15 minuten verwijderd is van het festivalterrein. Het hotel beschikt over aangename faciliteiten waar je na de drukte van een festival volledig tot rust kunt komen.

De leukste festivals van 2024: hier wil jij deze zomer feesten (1)

2 - Pinkpop

Elk jaar in juni kun je terecht in het Limburgse Landgraaf voor een van de bekendste festivals in Nederland. Dit jaar vindt Pinkpop plaats van 21 t/m 23 juni met een te gekke line-up; Ed Sheeran, Maneskin, Calvin Harris, Anouk, Louis Tomlinson, Nothing But Thieves, Froukje en Loreen zijn een aantal grote namen die niet kunnen wachten om jou de tijd van je leven te geven tijdens dit festival. Dit rock- en popfestival is een van de meest toonaangevende festivals van Nederland en bestaat al meer dan 50 jaar. Eerder verschenen hier al grote namen op het podium zoals Fleetwood Mac, Paul McCartney, U2 en The Rolling Stones.
Pinkpop is door de jaren heen een belangrijk onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur en trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanuit het hele land. Ook vanuit andere regio’s zoals België, Duitsland en andere landen trekt het populaire festival veel bezoekers naar zich toe. Een groot feest dat dit seizoen weer op de planning staat en je als muziekliefhebber zeker niet wilt missen.

Overnachten nabij Pinkpop

Als je meerdere dagen naar Pinkpop gaat maar niet op het campingterrein wilt kamperen, kun je overnachten bij ons nabijgelegen hotel. Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein ligt op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Het sfeervolle kasteel is de ideale plek om te overnachten. Geniet van comfortabele hotelkamers, een heerlijk diner in het restaurant en ontdek wat het bourgondische Limburg allemaal te bieden heeft.

3 - Zwarte Cross

Dit is een uniek festival in Nederland en staat bekend om de combinatie van motorcross, muziek, theater en stunts. Ieder jaar bezoeken tienduizenden nationale en internationale festivalgangers dit grootste motorcross festival ter wereld. Zwarte Cross vindt dit jaar plaats van 18 t/m 21 juni in Lichtenvoorde, een prachtige en natuurrijke omgeving in Gelderland. Verschillende mensen van allerlei leeftijden komen samen voor een onvergetelijke ervaring. Ben je benieuwd welke artiesten je dit jaar live kunt zien tijdens dit festival? Niemand minder dan Armin van Buuren zal plaatsnemen op de main stage om een knallend optreden neer te zetten. Maar ook kun je een feestje vieren met uitblinkers zoals Jett Rebel, Douwe Bob, Ilse DeLange en Suzan & Freek. Een ander hoogtepunt is Joost, die na zijn grote succes bij het Eurovisie Songfestival nóg meer harten zal veroveren met zijn grote hit “Europapa”. Dit festival is een must-visit als je dol bent op spannende races, creativiteit en sportiviteit.

Overnachten nabij Zwarte Cross

Smacht je van het idee om na een dag feesten bij Zwarte Cross gelijk naar bed te kunnen rollen? Reserveer dan een hotelkamer bij Fletcher Hotel-Restaurant Frerikshof. Het luxe hotel is ongeveer 15 minuten verwijderd van Zwarte Cross en is de ideale setting voor een mini vakantie in eigen land. Geniet van prachtige wandelroutes in de Achterhoek of dompel jezelf onder met de aanwezige wellnessfaciliteiten in het hotel.

De leukste festivals van 2024: hier wil jij deze zomer feesten (2)

4 - Mysteryland

Adem jij EDM muziek uit en is techno, house, hardstyle en urban muziek helemaal jouw ding? Dan is Mysteryland een festival die zeker op jouw lijstje moet staan om deze zomer te bezoeken. Van 30 augustus t/m 1 september kun je terecht op het festivalterrein in Haarlemmermeer om hier een weekend te feesten en mee te swingen met jouw favoriete artiesten. Artiesten zoals Adam Beyer, Yellow Claw, Kriss Kross Amsterdam, DYEN, MEDUZA en Nicky Romero staan gereed om jou een onbezorgd weekend te geven waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Gedurende deze drie dagen zullen er maar liefst meer dan 300 artiesten optreden, verspreid over verschillende podia. Een ervaring die je aan het einde van de zomer zeker van je festival bucket list af wilt kunnen strepen.

Overnachten nabij Mysteryland

Verleng jouw festivalbezoek met een hotelovernachting bij Fletcher Hotel Amsterdam of Fletcher Hotel-Restaurant Spaarnwoude. Beide hotels liggen op ongeveer 25 minuten afstand van het festivalterrein van Mysteryland en beschikken over veel faciliteiten waar je heerlijk kunt vertoeven na de drukte van een festival. Geniet de volgende ochtend van een uitgebreid ontbijt en een eventuele late check-out.

5 - Concert at SEA

Als je ervan droomt van een festivalervaring aan zee, is Zeeland de plek waar je dit jaar aanwezig wilt zijn. Deze zomer verandert Brouwersdam in Zeeland tot groot festivalterrein om alle muziekliefhebbers te verwelkomen op Concert at SEA. Er zullen veel bekende artiesten op het festival optreden om deze unieke ervaring van cultuur en natuur samen met jou te vieren. Wil je graag weten wie dat precies zijn? Flemming, Davina Michelle, MEAU, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Snelle en Son Mieux zullen naar verwachting stuk voor stuk voor spetterende optredens zorgen en de sterren van de hemel zingen. Concert at SEA is een van de meest unieke festivals in Nederland en bevindt zich op de ideale locatie waar je tegelijkertijd ook kunt genieten van een strandvakantie.

Overnachten nabij Concert at SEA

Combineer het festival Concert at SEA met een vakantie in Zeeland en geniet van al het moois dat er te beleven is in de rustgevende omgeving. Vanaf Fletcher Strandhotel Renesse is het 11 minuten rijden naar het festivalterrein van Concert at SEA. Voor je het weet sta je met je heupen te schudden op de grootste hits. Bij het hotel kun je ook een e-bike of e-chopper huren.

Kun je niet wachten op het festivalseizoen, maar zijn bovenstaande festivals niks voor jou? Bekijk dan op onze festivalpagina welke andere parels je nog meer kunt bezoeken en beleef een onvergetelijke zomer vol muziek en plezier. Met meer dan 110 Fletcher Hotels in Nederland is er altijd wel een hotel in de buurt waar je heerlijk kunt vertoeven na een drukke festivaldag of -weekend.

De leukste festivals van 2024: hier wil jij deze zomer feesten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6477

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.