DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (2024)

Table of Contents
Meer weten? Andere Berichten

18sep

DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (1)

april 8th, 2024 08:47 am 18/09/2023DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (2) WebredactieDHI Subsidie RVO 1

Wil jij als Nederlandse mkb-onderneming gaan investeren in het buitenland? Wil jij succesvol internationaliseren op de Amerikaanse markt? Dan kun je DHI-subsidie aanvragen via de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). We helpen je graag met de officiële aanvraag.

DHI staat voor ‘subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten’. Deze regeling steunt Nederlandse ondernemingen om succesvol te zijn op buitenlandse markten. Je kunt voor drie typen projecten subsidie aanvragen:

DHI Demonstratieproject

Je demonstreert een technologie, kapitaalgoed of dienst die je bedrijf aanbiedt op een buitenlandse markt. Met de demonstratie toon je de toegevoegde waarde en toepasbaarheid aan voor meerdere partijen, onder lokale omstandigheden in een reële praktijks situatie (geen tentoonstelling of beurspresentatie). Je krijgt tot 50% van de voor subsidie in aanmerking komende projectkosten vergoed. Het maximum-subsidiebedrag is 200.000 euro.

DHI Haalbaarheidsstudie

Voer jij een haalbaarheidsonderzoek uit voor een geïnteresseerde buitenlandse klant? Deze klant overweegt te investeren in een technologie, kapitaalgoed of dienst van jouw bedrijf. Met het resultaat van de studie kan de beoogde klant een investeringsbesluit nemen. Jouw studie is dus gericht op de technische en financiële haalbaarheid. Denk aan technische toepasbaarheid en specificaties, lokale wensen en omstandigheden, terugverdientijd en financierbaarheid. Je krijgt tot 50% van de voor subsidie in aanmerking komende projectkosten vergoed. Het maximum-subsidiebedrag is 100.000 euro.

In normaal Nederlands:
Jouw product is super uniek, bestaat nog niet in Amerika en je bent bereid tijd en moeite te steken in de subsidie aanvraag.

DHI Voorbereidingsproject voor investeringen

Je doet onderzoek naar een voorgenomen investering door jouw bedrijf in een buitenlandse markt. Denk hierbij aan plannen voor een buitenlandse productiefaciliteit. Met het onderzoek bekijk je of de investering technisch en financieel haalbaar is. Je kunt tot 50% van de projectkosten vergoed krijgen als subsidie. Het maximale subsidiebedrag is 100.000 euro.

Extra subsidie voor ‘groene’ DHI-projecten

Vanaf 15 januari 2024 is er extra financiering mogelijk voor DHI-projecten die bijdragen aan vergroening. Voor deze projecten is het maximale subsidiepercentage 70% van de projectkosten die in aanmerking komen voor subsidie.

Voor wie is DHI?

Je kunt DHI aanvragen als jouw bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Een Nederlands mkb of een mkb uit het Caribische deel van het Koninkrijk met minimaal drie werknemers in dienst (inclusief directie).
  • Een gemiddelde jaaromzet van minstens 100.000 euro over de drie jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag.
  • Eigen exportproducten en plannen voor buitenlandse investeringen.

DHI-subsidie aanvragen

Wil je DHI-subsidie aanvragen? Dan nemen we graag een QuickScan met je door. Deze QuickScan aanvragen doe je samen met de Van Holland Group en een onafhankelijke subsidie aanvraag specialist. Let op: de kosten hiervoor bedragen € 5000.-

Op basis daarvan zal subsidieverstrekker RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) beoordelen of je plan binnen het DHI-programma past. Met het (niet-bindende) advies kun je beslissen of je een aanvraag wilt indienen. De beoordeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Dit betekent dat goede projecten subsidie ontvangen zolang het (jaar)budget toereikend is.

Je kunt de subsidie aanvragen zolang er budget beschikbaar is.

Meer weten?

Er is weer nieuw DHI budget beschikbaar!

Wil je gebruik maken van DHI? Aanvragen worden behandeld op basis van ‘first come, first served’.

Dus wacht niet af, want wie het eerst komt, het eerst maalt! Onze specialisten zijn er om je te helpen jouw project succesvol te maken.

  • Plan een TEAMS-videocall wanneer dat jou het beste uitkomt
  • Neem contact met ons op per telefoon035-3690787
  • Of email naar:info@vanhollandgroup.nl

Tags: buitenlandse Demonstratieproject DHI DHI advies DHI begeleiding DHI-adviseur exportproducten Groene DHI Haalbaarheidsstudie internationaal ondernemen investeringen Rijksdienst Ondernemend Nederland rvo subsidie aanvragen subsidieschrijver Voorbereidingsproject

DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (3)

Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist.- Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Read more

Andere Berichten

19sepDHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (6)

+

maart 21st, 2022 09:19 pm 19/09/2021DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (7) Webredactie

Welkom bij het L.A. team Danielle Berden

Welkom bij het team! Danielle Berden We zijn enorm trots dat vanaf vandaag Danielle het team van Van Holland komt versterken. Ze zal onze nieuwe satellite office in Los Angeles...

Lees Verder

15sepDHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (8)

+

april 10th, 2024 08:42 am 15/09/2021DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (9) Webredactie

Welkom bij het NL team Stephan Van De Wall

Welkom bij het team! Stephan Van De Wall Met mijn gedegen kennis, ervaring en netwerk, gekoppeld aan een sterke gedrevenheid, enthousiasme en ondernemersgeest, ben je bij mij aan het juiste...

Lees Verder

DHI subsidie aanvragen: succesvol zakendoen in de VS (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6025

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.