Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (2024)

Wil je dynamische slow-motion of fast-forward effecten toevoegen aan je video 's? DaVinci Resolve speed ramp feature is een krachtig hulpmiddel om deze effecten te creëren. Gelukkig zullen we in deze uitgebreide tutorial alles opsplitsen wat je moet weten over het gebruik van speed ramps in DaVinci Resolve, van het toevoegen van keyframes tot het creëren van vloeiende overgangen. We zullen ook het beste alternatief voor DaVinci Resolve bespreken - de CapCut desktop video-editor.

Inhoudsopgave
  1. 1Wat is de snelheidshelling in Davinci Resolve
  2. 2Hoe u de Davinci speed ramp-functie gebruikt om uw video naar een hoger niveau te tillen
  3. 3Een beter alternatief voor Davinci Resolve: CapCut Desktop
  4. 4Conclusie
  5. 5Veelgestelde vragen



Wat is de snelheidshelling in Davinci Resolve

Speed ramping in DaVinci Resolve is een techniek waarmee u de snelheid van uw beeldmateriaal dynamisch kunt wijzigen, waardoor vloeiende overgangen tussen snelle en slow motion ontstaan. Door de snelheidscurve aan te passen, kunt u delen van uw video soepel versnellen of vertragen, waardoor uw bewerkingen een dynamische flair krijgen.

Deze functie is ongelooflijk veelzijdig, waardoor u het vertellen van verhalen kunt verbeteren, belangrijke momenten kunt benadrukken of boeiende visuele effecten kunt creëren. In een actiereeks kunt u bijvoorbeeld speed ramping gebruiken om de impact van een stoot of een sprong te intensiveren, terwijl u in een schilderachtige video kunt vertragen om adembenemende landschappen te markeren.

Bovendien kan speed ramping ook worden gebruikt om de stroom van uw bewerkingen te verbeteren, waardoor vloeiende overgangen tussen clips met verschillende snelheden worden gegarandeerd. Of u nu een filmmaker, maker van inhoud of video-editor bent, het beheersen van speed ramping in DaVinci Resolve kan uw projecten naar een nieuw niveau tillen en ze voorzien van energie, drama en filmische stijl.



Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (1)

Hoe u de Davinci speed ramp-functie gebruikt om uw video naar een hoger niveau te tillen

Hier leest u hoe u snelheidshellingen kunt maken met de DaVinci-snelheidshellingfunctie:

  1. Plaats je clip op de tijdlijn en klik er met de rechtermuisknop op. Kies "Retime Controls" in het menu. In de sectie "Retime Controls" zie je onderaan een zwarte driehoek naast het snelheidspercentage van de clip. Klik erop en selecteer "Add speed point" om keyframes te maken aan het begin en einde van de sectie die je wilt vertragen of versnellen.
  2. Nu kunt u de snelheid van uw clip wijzigen. Klik en sleep de bovenste handgreep van het tweede snelheidspunt om de vorige sectie uit te rekken of te comprimeren. Dit verandert het snelheidspercentage dienovereenkomstig. Als u echter met de onderste handgreep sleept, wordt het snelheidspunt alleen verplaatst zonder de timing van de clip te beïnvloeden.
  3. 

    Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (3)
  4. Om een soepele snelheidshelling te maken, klikt u opnieuw met de rechtermuisknop op de clip en selecteert u "Retime curve". Dit opent een nieuwe set tools onder de clip. (Zorg er bij versies eerder dan 18.1 van DaVinci Resolve voor dat de optie in de linkerbovenhoek van het venster is ingesteld op "Retime speed" in plaats van "Retime frame".)
  5. 

    Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (4)
  6. Met "Retime curve" geselecteerd, kunt u snelheidshellingen maken door op het eerste keyframe te klikken en het linkerpictogram bovenaan te selecteren om het in een curve te veranderen. Dit voegt handvatten toe die u kunt gebruiken om de vorm van de curve aan te passen voor een meer natuurlijke snelheidsverandering. Herhaal dit proces voor het tweede keyframe om uw snelheidshelling te maken.
  7. 

    Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (5)

Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig soepele DaVinci Resolve-snelheidshellingen maken om dynamische slow-motion- of fast-forward-effecten aan uw video 's toe te voegen.

Een beter alternatief voor Davinci Resolve: CapCut Desktop

Hoewel DaVinci Resolve ongelooflijke kracht biedt voor videobewerking, kan het een beetje ingewikkeld en moeilijk te gebruiken zijn voor beginners. Als u echter op zoek bent naar een eenvoudige en beginnersvriendelijke benadering van dynamische slow-motion of fast-forward-effecten, dan is de CapCut desktop video-editor misschien wel de perfecte keuze voor u! Laten we erin duiken.

    Stap
  1. Invoer
  2. Na het downloaden van de CapCut video-editor , meldt u zich aan met uw Google ID, TikTok, e-mail of door de QR-code te scannen. Zodra u bent aangemeld, importeert u uw gewenste video door op de knop "importeren" te klikken. U kunt ook video 's uit de enorme bibliotheek van het platform gebruiken of uw gewenste video 's genereren met behulp van de AI-functie van de CapCut desktop video-editor.
  3. 

    Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (6)
  4. Stap
  5. Geef je video een boost op CapCut Desktop
  6. Zodra je je media hebt geïmporteerd, laten we nu je video bewerken! Hier komt de magie van de Curve-functie binnen:
  7. Begin met het toevoegen van de videoclip aan uw tijdlijn. Daarna verschijnt het bewerkingspaneel aan de rechterkant. Ga in het bewerkingspaneel naar de sectie "Snelheid". Hier vindt u de aanpassingsschuifregelaar om de snelheid van uw video aan te passen. Maar voor een nauwkeurigere bediening klikt u op de nieuwe knop "Curve" naast die opties.
  8. De Curve-functie toont een grafiek waarin u de afspeelsnelheid in de loop van de tijd kunt wijzigen. Sleep de punten in de grafiek om vloeiende slow-motion-effecten of dynamische fast-forward-segmenten te creëren - allemaal visueel weergegeven voor een aantrekkelijkere bewerkingservaring!
  9. Bovendien biedt de CapCut desktop video-editor een reeks extra functies om uw video 's te verbeteren. De "relight" -functie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de helderheid en het contrast aan te passen, perfect voor het corrigeren van slecht verlichte beelden of het toevoegen van dramatische effecten. Evenzo kan de "motion blur" worden toegepast om vloeiendere overgangen tussen verschillende scènes te creëren.
  10. 

    Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (7)
  11. Stap
  12. Uitvoer

Zodra u tevreden bent met uw creatie, kunt u deze nu exporteren met de verschillende exportopties van de CapCut Desktop video-editor.

Klik op de knop "Exporteren" in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een venster met exportinstellingen zoals resolutie, framesnelheid en formaat. Kies de instellingen die het beste bij u passen. Bovendien kunt u met de CapCut Desktop video-editor ook uw export optimaliseren voor specifieke platforms zoals YouTube of Instagram. Klik ten slotte op de knop "Exporteren" om uw video te exporteren.



Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (8)

Bovendien kunt u ook de functie voor snel delen van de CapCut desktopvideo-editor gebruiken om uw creaties binnen de kortste keren op TikTok en YouTube te delen.



Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (9)

Belangrijkste kenmerken

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de CapCut desktop video-editor:

  1. Een bank met mediabronnen
  2. Door je materiaal te kiezen uit een bibliotheek met gratis te gebruiken trendy effecten en filters tot tekstoverlays, kun je gemakkelijk een vleugje humor aan je video toevoegen en tot leven brengen.
  3. Alles-in-één audio- en videobewerkingssoftware
  4. De CapCut desktop video-editor maakt videobewerking eenvoudig. U kunt eenvoudig video 's knippen, trimmen en rangschikken. U kunt ook de afspeelsnelheid nauwkeurig regelen voor belangrijke momenten.
  5. TikTok gebruiksvriendelijk en snel delen
  6. CapCut desktop biedt ook soepele mogelijkheden voor delen, waardoor het proces van het presenteren van uw creaties aan de wereld wordt vereenvoudigd. Met slechts één klik kunt u uw video moeiteloos rechtstreeks naar TikTok exporteren met de aanpasbare exportinstellingen.
  7. Robuuste AI mogelijkheden
  8. De CapCut desktop video-editor biedt tal van slimme AI-tools die het bewerken van video 's eenvoudiger maken. U kunt dingen uit de video verwijderen en coole effecten toevoegen met slimme tools. Met bewegingsregistratie kunt u afbeeldingen toevoegen die objecten op het scherm volgen. U kunt ook portretten verbeteren voor een gepolijste look en uw video automatisch opnieuw inlijsten voor verschillende sociale mediaplatforms. CapCut desktop video-editor kan zelfs bijschriften genereren en uw tekst vertellen met behulp van AI text-to-speech. Deze AI-functies maken CapCut een krachtige en gebruiksvriendelijke video-editor.
  9. Ondersteuning voor meerdere bestandsindelingen

CapCut desktop video-editor ondersteunt populaire video- en audioformaten voor import, waaronder MP4, MOV, AVI en MP3. Bovendien omvatten exportopties MP4, MOV en H.264, waardoor compatibiliteit met de meeste platforms en apparaten wordt gegarandeerd. U kunt het formaat kiezen dat bij uw behoeften past, rekening houdend met de bestandsgrootte en kwaliteit.

Conclusie

Kortom, de DaVinci Resolve-snelheidshelling is een krachtige functie om de snelheid van je video 's aan te passen. Deze professionele tool heeft echter een steilere leercurve, die te moeilijk is voor een beginner.

Niet alle mensen hebben tijd om te investeren, dus hier is een snel equivalent: CapCut desktop video-editor. Hier kan een eenvoudige schuifregelaar uw videosegmenten gemakkelijk vertragen of versnellen. En andere geavanceerde videoverbeteraars, zoals automatische reframes en slow-motion smoothers, kunnen de visuele ervaring van uw video eenvoudig optimaliseren. Klaar om uw kijkers te laten gillen, ga op pad met CapCut!

Veelgestelde vragen

  1. Kun je de afspeelsnelheid van video 's in Davinci Resolve 2x wijzigen?
  2. Ja, u kunt de afspeelsnelheid van de video met 2x wijzigen op de snelheidshelling DaVinci Resolve door de retime-bedieningselementen te gebruiken om het snelheidspercentage van de clip aan te passen aan 200%. Door echter de CapCut desktop video-editor te gebruiken, kunt u de afspeelsnelheid aanpassen met eenvoudige bedieningselementen. U hoeft alleen maar de snelheidsfunctie te gebruiken en de schuifregelaar aan te passen aan 2.0x. Dus, waar wacht je nog op? Laten we nu CapCut !
  3. Hoe verhoog je de snelheid geleidelijk in Davinci Resolve?
  4. Om de snelheid in DaVinci Resolve geleidelijk te verhogen, gebruikt u de functie "Retime Curve". Voeg eerst keyframes toe aan het begin en het einde van de sectie die u wilt versnellen. Pas vervolgens de curve aan om een soepele overgang te creëren. Maar als u op zoek bent naar een gratis methode om snelheidsproblemen in video aan te pakken, probeer dan CapCut. Het heeft verschillende chique stijlen van snelheidsmodus, die TikTok-influencers graag toepassen in hun dagelijkse vlogs. Laat je niet storen, duik in CapCut en maak een populaire video.
  5. Heeft Davinci Resolve vloeiende slow motion?
  6. Snelheidshelling DaVinci biedt een soepel-slow-motion effect, maar u kunt ook de snelheidscurve aanpassen voor vergelijkbare resultaten. De CapCut desktop video-editor is echter beginnersvriendelijk en biedt intuïtieve snelheidscontroles en de Curve-functie voor nauwkeurige aanpassingen. Probeer dus CapCut Desktop om uw bewerkingsvaardigheden te verbeteren.
Hoe DaVinci Resolve Speed Ramp te gebruiken | Een volledige tutorial (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5473

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.